{ "title": "Kavşak Öncesi Şerit Seçimi Levhası", "image": "https://www.trafikisaretleri.gen.tr/images/kavsak-oncesi-serit-secimi-levhasi.jpg", "date": "23.01.2024 06:09:47", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Kavşak öncesi şerit seçimi levhası, trafiğe düzen getiren kurallardan birini göstermektedir. Konu ile alakalı yorumdan önce trafik konusunda kısaca bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Trafik: Yayaların, hayvanların ve otomobillerin yolu üstünde hal ve hareketlerine verilen isimdir.

Trafik haber işaretleri, şoför ve yayalara yol ve yöntemin uzak olmayan etrafında yer alan yerleşim yerleri ve hizmet birimleri ile ilgili veriler vermektedir. Trafik tabelaları, şoför ve yayalara uymaları gerekli olan kaideleri simgelerle anlatır. Yeterlidir sayıda kullanılması gerekiyor. Basit görünür biçimde yerleştirilmesi, tercih olarak ise omega doğrudan kullanılması öneri edilmektedir. Trafik kazalarında, ilçenin ortaya geldiği yerde yeterlidir ve gerçek trafik levhasının olup olmadığının da araştırma konusu olduğuna İlgi etmek gereklidir. Trafik işaretlerinin anlamlarını bilmek ve yapmak şoför ve yayaları kazalardan korumaktadır.

Kavşak Öncesi Çizgi Seçimi İşareti: Çok fazla şeritli trafikte kavşak yaklaşımlarında gidilecek yere yönelik uyumlu şeride girilmesini belirtir.

Kavşak Öncesi Çizgi Seçimi Levhası: Karayolları Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 2 mm ölçüsünde galvanizden yapılma sac levhadan üretilmiştir. Omega biçimli direğe uyumlu genel olarak delikleri açılmıştır.

Kavşak Öncesi Çizgi Seçimi Levhası: \" Alışıldık Performans Reflektif \" kullanılmasıyla üretilir. Normalde performans reflektif (Tip - bir) uzunca seneler zahmetli havada meydana gelen şartlarına dayanır ve renklerini kaybetmez. UV ışınlarına mukavemetlidir. Reflektif özelliği yardımıyla karanlıkta basit fark edilir. Trafik kazalarını azaltır. Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına destekçi olabilir. Kavşak noktalarında, kavşağı meydana getiren kollardan ayrı ayrı yaklaşıldığı zaman, kavşaktaki geometrik ya da fiziksel değişikliğin başladığı çizgiler ile çevrilmiş alana denir. Taşıt: Karayolunda birey, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlara taşıt denir. Bunlar arasında;
Makine gücü kullanılarak hareket ettirilenlere motorlu taşıt

İnsan ve hayvan gücü yardımıyla hareket ettirilenlere motorsuz taşıt

Ayrıca;
Bir getiri sağlamak maksadı olmadan kullanılan taşıtlara hususi taşıt

Bir getiri sağlayabilme amacıyla kullanılan araçlara ticari taşıt

Resmi müesseselerle ilgili araçlara resmi taşıt

Resmi hem de ticaret gibi amaçla kullanılan araçlara da resmi ticari taşıt ismi verilir.
" } ] }